Červenec 15

Yamaha Dunlop cup pokračoval v Mostě

napsáno pod: Hlavní napsal: Dafit motoracing

Dafit Filla racing agency, která pořádá volné jízdy na závodním okruhu společně se závody, se přesunula zpět na mostecký autodrom v severních Čechách. První den byl určený jako již tradičně pro volné jízdy, které byly rozděleny do 4 tříd podle výkonnosti. V každé skupině jezdilo do 30 jezdců na trati, a to zajišťovalo kvalitní ježdění pro každého, kdo přijel. Středeční jízdy zakončila tradiční specifická losovačka agentury o spoustu více než zajímavých cen, včetně nových TYREX nahříváků a celokapotáží od BIKESPLAST. Středeční den se vydařil i po stránce počasí, kdy panovalo příjemné suché počasí.

Čtvrteční ráno začalo volnými jízdami. Na následné kvalifikační tréninky bohužel sprchlo, a agentura zažila poprvé mokré podmínky na trati. Tímto se, byť přes chvíli trvající silný déšť, ale nic závažného nezkazilo. Kvalifikační časy se nakombinovaly s volnými tréninky, které se odjely na suchu. Po kvalifikacích opět trať oschla, vysvitlo slunce a odpoledne se začalo závodit na suché trati.

Jako první startovala třída RACER 600 + 1000 neboli OPEN, tedy pro ty, kteří si chtěli užít pocit závodu a nekvalifikovali se do jednotlivých ostrých tříd 600 nebo 1000. V tomto závodě vyhrál Wojciech Durynek na BMW, který si vytvořil náskok. Pěknou a stabilní jízdou si pro druhé místo dojel Miloš Jonák na Yamaze R1. Třetí místo obsadil Jan Kozák na Suzuki. Velmi pěkný výkon podala rychlá žena Lenka Viktorová jedoucí na Kawasaki. Další v pořadí po bitvě s ostatními skončil Petr Vajner starší s Yamahou.

Druhý závod v pořadí byla kategorie MASTER 600, tedy ostré šestistovky. V této třídě již měli někteří jezdci závodní licenci, kdy se po konci závodu vyhlašují závodníci zvlášť. Na pole possition stál zkušený Michal Chalupa s Yamahou, dále Dominik Jůda, Vilém Ságner, Antonín Karásek. Začátek závodu se podařil nejlépe Dominiku Jůdovi, ale Michal si vzal vedení zpět a začal osaměle odjíždět, kdy jezdil o 4 sekundy rychlejší čas na kolo než skupinka za ním. V této skupince vedl Jůda, kdy mu ale Karásek nechtěl darovat ani metr. Ságner jezdil kousek za nimi. Už to vypadalo, že Tony Karásek půjde po cílovce před Dominika, ale jel rovně. Ze závodu ke konci dobrovolně odstoupil Michal Chalupa, jelikož to bral jako trénink před nadcházející Alpe Adrií. Pořadí se nakonec změnilo, první projel cílem Vilém Ságner, druhý Dominik Jůda a třetí Antonín Karásek. Nejdůležitější boj byl ale o body do šampionátu pro nelicencované jezdce, kdy první byl Milan Murgaš, druhý Lukáš Poláček a třetí Tomáš Skýva. Milan tímto dotáhl Lukáše v celkovém hodnocení a je mezi nimi před posledními dvěma závody rozdíl pouze 3 bodů. Tomáš, vítěz z prvního závodu v Mostu, ztrácí na vedoucího pouze 4 body.

Třetí a finálový závod byl závod MASTER 1000. Z pole position startoval Jan Nimmervoll, kterému se start příliš nepovedl a propadl se. Naopak Marek Hartl začal v prvním kole na první pozici vyloženě tahat, bohužel nedojel první kolo a upadl. Do čela se velmi rychle dostal zkušený Miloš Čihák a druhý jezdil Pawel Szkopek. Jan Nimmervoll se dostal zpět dopředu a držel si třetí místo. Jako čtvrtý s nejlepším časem 1:42,6 dojel již nelicencovaný Roman Michalák, vedoucí muž šampionátu Yamaha Dunlop cup ve třídě Master 1000. Za ním skončili borci Šot, Havlík, Borovka, kteří také nedarovali ani metr a šli do napínavých soubojů.

DAFIT FILLA racing agency společně s Yamaha Dunlop cupem se ke svému dalšímu podniku přesouvá na slovenský okruh Slovakiaring. Volné ježdění s připojenými závody se zde konají v termínu 11. a 12. srpna. Agentura tímto upozorňuje na kontrolu termínu, jelikož došlo k posunutí celého programu o jeden den dříve. Nyní se prodává dvoudenní ježdění za skvělých 5.600,- Kč s možností vyhrát a vyzávodit spoustu cen, tak se neváhejte registrovat na stránkách agentury.

tagy:

Komentáře

Napiš komentář

Pokud chcete napsat komentář, tak se přihlašte. Jste tu nový? Zaregistrujte se.

Registrovat
Zpět nahoru