Září 05

Finále Yamaha Dunlop Cupu se jelo v Brně

napsáno pod: Hlavní napsal: Dafit motoracing

V termínu 1.-2.9. 2015 na brněnském Masarykově okruhu znovu hřměly motory. Na okruh dorazila česká motocyklová agentura Dafit Filla Racing Agency a její šampionát Yamaha Dunlop Cup, který právě v Brně šel do finále. K poslednímu podniku letošní sezóny se sjelo opět početné pole jezdců, pro které byly připraveny dva dny plné ježdění. První den byl již tradičně ve znamení tréninkových jízd a během druhého dne se konaly kvalifikace a závody tříd Master 1000, Master 600 a doplňkový závod Racer pro ty, kteří se nekvalifikují do jednoho z hlavních závodů.

Yamaha Dunlop Cup, který má za sebou svou premiérovou sezónu, nabídl na poměry podniku pro amatérské závodníky až nezvykle hodnotné ceny. Hlavní cenou byla totiž dvojice skútrů značky Yamaha Aerox R, které získali vítězové kategorií Master 1000 a Master 600. Zatímco v kategorii Master 1000 bylo víceméně rozhodnuto a skútr si po posledním závodu odvezl domů Roman Michalák, který v letošní sezóně sedlal Kawasaki ZX-10R Ninja, v kategorii Master 600 byla situace hodně otevřená a šanci na celkové vítězství měli tři jezdci. Nakonec se ale z vítězství v celkové klasifikaci radoval Lukáš Poláček, který sedlal motocykl Yamaha R6.

 

 

 

Stejně jako na všech předešlých akcích Dafitu byl v paddocku stánek s ionťáky a doplňky značky Extrifit, kde se všichni účastníci můžou dopovat od rána do večera. Velkým zpříjemněním byl na závěr sezóny stánek, kde bylo ovoce a během večera nebo polední pauzy zde probíhalo grilování. Po prvním dnu tréninků nechyběla samozřejmě ani tradiční losovačka o hodnotné ceny, kde hlavní cenou je kompletní sada kapotáží Bikeplast. Co bych Dafitu trochu vyčinil, byla objednávka počasí, která na druhý den úplně nevyšla. Naštěstí se ale víceméně vše vypršelo v noci a během druhého dne ráno trať poměrně rychle oschla a mohlo se zase naplno jezdit. V paddocku bylo opět zastoupení značek Yamaha, Metabond, PSI, Dunlop, RP Tuning, Bikeplast, ladění podvozků MJ motosport a vsadím se, že jsem ještě na někoho zapomněl.

Letošní sezóna se Dafit Filla Racing Agency bezesporu povedla. Osobně můžu říct, že jsem se letos díky hodně rychlé sortě jezdců, která s Dafitem jezdí, zase o pořádnej kus posunul na všech tratích a už se nemůžu dočkat sezóny 2016. Na příští rok si pro nás Dafit chystá snad ještě větší porci ježdění než letos.                                                                                                                                              

 

 

 

V závodu Racer, neboli OPEN, startovalo 26 jezdců. Vítězství v 7 kol dlouhém závodě získal Evžen Nářez s motocyklem BMW S1000RR, který zajel zároveň nejrychlejší kolo závodu za 2:21,420 sec. Na místě druhém dojel Luboš Jelínek s Hondou CBR1000RR. Třetím nejrychlejším byl v cíli Bohuslav Jost s dalším Firebladem. Dále na čtvrtém místě dojel Tomáš Reiter se Suzuki GSX-R1000 a Top5 uzavřel Jan Lambert s Ducati 1098S.

V závodu Master 600 startovalo 32 jezdců. V závodu vypsaném na 8 kol zvítězil Dominik Juda s Kawasaki ZX-6R. Na místě druhém dojel Martin Holoubek s Yamahou R6, který zajel nejrychlejší kolo závodu za 2:12,414 sec. Na třetím místě dojel do cíle Roman Vaněk s Triumphem Daytona 675, který byl zároveň v cíli jako první nelicencovaný jezdec a bral tedy 25 bodů do bodování Yamaha Dunlop Cupu. Dále na místě čtvrtém dojel Karel Brandtner s Yamahou R6 a Top5 doplnil Lukáš Poláček s další Yamahou R6, který cílem projel jako druhý nejlepší nelicencovaný jezdec.

V závodu Master 1000 startovalo 32 jezdců. V závodu vypsaném také na 8 kol zvítězil Václav Rumlena s Yamahou R1, který na své konto připsal také nejrychlejší kolo závodu v hodnotě 2:06,133 sec. Na místě druhém dojel Martin Havlík s BMW S1000RR. Na místě třetím dojel Tomáš Borovka s další Yamahou R1. Dále byl na místě čtvrtém Michal Málek s BMW S1000RR a Top5 uzavřel Roman Michalák s Kawasaki ZX-10R. Stejně jako v případě třídy Master600 se do bodování Yamaha Dunlop Cupu jezdci s licencí nepočítají, a tak bral 25 bodů za vítězství mezi hobbíky Martin Havlík. Ani to ale už na celkové vítězství nestačilo.

Kompletní výsledky všech závodů a celkové hodnocení šampionátu Yamaha Dunlop Cup najdete na našich stránkách.

 

tagy:

Komentáře

Napiš komentář

Pokud chcete napsat komentář, tak se přihlašte. Jste tu nový? Zaregistrujte se.

Registrovat
Zpět nahoru