Červen 26

Po vydařeném Brně míří Yamaha Dunlop cup do Mostu

napsáno pod: Hlavní napsal: Dafit motoracing

Třebaže se agentura DAFIT FILLA racing agency zaměřuje primárně na nelicencované jezdce, kterým se snaží nabídnout, co největší porci ježdění, na okruhu Brně, bylo možné v paddocku potkat a na trati se učit od takových jezdců, jako je například Lukáš Pešek, Michal Šembera nebo Miloš Čihák. Nechyběl zde samozřejmě ani Michal Filla, David Ouředníček , Josef Pončík, Martin Holoubek, Marek Hartl a další.

  

Během dvoudenního brněnského ježdění, byl program obdobný, jako na jiných agenturních akcích. První den jsou na programu volné jízdy. Jezdci jsou rozděleni do skupin podle výkonnosti, tak aby se na trati potkávala stejně rychlá sorta jezdců. Během dvoudenního ježdění proběhne hned 2x k přeřazení jezdců ve skupinách, aby se stále zachovávali podmínky plynulého ježdění pro každého. Je tak zaručena maximální vyrovnanost a předejde se tak nebezpečným situacím, kdy se na trati potkávají naprostí nováčci, kteří chování na okruhu ještě nemají tolik zažité jako ostřílení okruháři. Během prvního dne je pro účastníky připravena slušná porce ježdění rozdělená na 6 x 20 minut.

Druhý den, kdy jsou na programu i závody se dopoledne odjede trénink a dvě kvalifikace. Před odpoledními závody je pro jezdce připraven ještě zkrácený 15-ti minutový trénink a potom už následují závody Master 600 a Master 1000, a závod Racer pro ty, kteří se nekvalifikují do prvních dvou závodů.

 

   

V samotných závodech je opět vyhlašováno hned několik kategorií a spousta jezdců má tak možnost odvézt si nějakou tu cenu z okruhu, které jsou díky řadě partnerů více než zajímavé.
Agentura se mimo jiné od ostatních rozlišuje také tím, že večer prvního okruhového dne probíhá „losovačka“ o super ceny od partnerů Yamaha, Extrifit, Brembo, A.2.B Clean, Metabond a další. V Brně byly hlavní cenou nahříváky značky Tyrex a opět i sada kompletních kapotáží značky Bikeplast dle vlastního výběru.

Pro účastníky ježdění zde byl stejně jako v Mostě, připraven stánek s doplňky Extrifit, kde si jezdci celý den mohli zdarma doplňovat tekutiny a minerály. V padocku byl přítomný i stánek se servisem výfuků značky RP Tuning. Stánek MJmotosport, kde vám pomůžou s nastavením vašeho motocyklu na okruh. Na zapůjčení zde byly motocykly Yamaha R1, R6 a R3. Účastníci ježdění si zde mohli vyzkoušet helmy značky Kabuto FF-5V. K dispozici byly také masáže, což spousta jezdců určitě ocení.

Závody se v Brně velice povedly, kdy po celou dobu dohlíželo slunné počasí. Nyní se agentura přesouvá na okruhové dny do Mostu ve dnech 8. a 9. července, kde bude program probíhat obdobně jako v Brně. Bude zde jako obvykle řada známých tváří včetně Aleše Nechvátala, Kamila Holána, který se vrátil z úspěšného TT na Manu. Rád se s vámi sejde protáhne vás po trati a večer pokecá o zážitcích a dojmech z jeho první slavně Tourist Trophy. Slibně opět vypadá také účast Lukáše Peška nebo Miloše Čiháka.

Yamaha Dunlop cup čeká již na svůj 3. závod a stále může šampionát, kdy jsou hlavní cenou 2 skútry, vyhrát úplně každý nelicencovaný.

Těšíme se na všechny okruhové bikery.

Výsledky závodů:

Závod Master 1000

V závodu Master 1000 startovalo 34 jezdců. V závodu vypsaném na 9 kol zvítězil Michal Šembera s motocyklem BMW S 1000RR, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:04,741 sec. Na místě 2. dojel Miloš Čihák s dalším BMW S1000RR, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:08,276 sec. Na místě 3. dojel Roman Michalák s Kawasaki ZX-10R, jehož nejrychlejší čas byl za 2:08,390 sec. Dále dojel na místě 4. Martin Havlík s BMW S1000RR, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:08,604 sec. Top5 poté doplnil Marek Hartl s dalším BMW S1000RR, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:08,710 sec. Nejrychlejší kolo závodu za 2:04,704 sec. zajel Lukáš Pešek s BMW S1000RR, který ale ze závodu předčasně odstoupil ve 4. kole.


Závod Master 600

V závodu Master 600 startovalo 29 jezdců. V závodu vypsaném na 8 kol zvítězil Lukáš Poláček s Yamahou R6, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:13,658 sec. Na místě 2. dojel Milan Murgas s další Yamahou R6, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:14,108 sec. Na místě 3. byl Tomáš Skýva s Hondou CBR 600RR, jehož nejrychlejší kolo bylo za 2:14,373 sec. Dále byl na místě 4. Jaromír Chlup s Yamahou R6, který zajel nejrychlejší kolo závodu za 2:12,525 sec. A Top5 doplnil Lukáš Trčka s další Yamahou R6, jehož nejrychlejší kolo bylo za 2:13,408 sec.


Závod Racer

V závodu Racer startovalo 32 jezdců. Vítězství v 7 kol dlouhém závodě získal Milan Vaněk s motocyklem BMW S1000RR, který zajel své nejrychlejší kolo za 2:17,227 sec. Na místě 2. dojel Marcin Kamysz s motocyklem Aprilia RSV4, který zajel nejrychlejší čas za 2:17,482 sec. Na místě 3. dojel Martin Janků s Yamahou R1, který zajel nejrychlejší kolo za 2:17,313 sec. Dále byl na místě 4. Radek Hanzlík se Suzuki GSXR-1000, který zajel nejrychlejší kolo závodu za 2:17,108 sec. a Top 5 doplnil Lukáš Němec s BMW S1000RR, jehož nejrychlejší kolo bylo za 2:18,925 sec.

 

tagy:

Komentáře

Napiš komentář

Pokud chcete napsat komentář, tak se přihlašte. Jste tu nový? Zaregistrujte se.

Registrovat
Zpět nahoru