Květen 20

První závody s Dafit Filla Racing Agency v Mostě

napsáno pod: Hlavní napsal: Dafit motoracing

V termínu 12. – 13. 5. 2015 se jel na Autodromu v Mostě letošní první závod Yamaha Dunlop Cupu, který pořádá česká agentura DAFIT FILLA Racing Agency. Tento šampionát je určený primárně pro nelicencované jezdce. Dafit má díky celé řadě partnerů pro jezdce připravenou spoustu cen a rozhodně je teda o co závodit.

Kdo už má nějaké zkušenosti s agenturním ježděním, tak bude u Dafitu jako doma, ale ani úplnej nováček se zde rozhodně neztratí. Jezdci jsou klasicky podle výkonnosti rozdělení do čtyř skupin. Během prvního dne, kdy je na programu pořádná porce volného ježdění se jezdci ještě podle dosažených časů posunou buďto do rychlejší nebo pomalejší skupiny, tak aby spolu jezdili výkonnostně podobní jezdci a všichni si to mohli pořádně užít.

   

Na trati nebo v Padocku se dala potkat i celá řada profíků. Byl zde samozřejmě Michal Filla a David Ouředníček, dále Martin Holoubek, Kamil Holán a spousta dalších hodně rychlých kluků, kteří jsou vidět například na Road Racingové scéně. Rozhodně je teda od koho se na trati učit.

Co bylo moc fajn a u jiných agentur se jet tak nevidí, byla losovačka o ceny. Ta se konala po prvním dnu ježdění. Sám jsem koukal, o kolik cen se losovalo. Každý účastník ježdění dostane po registraci kartičku se svým jménem, která se hodí so osudí a potom už stačí trochu toho štěstí, který jsem teda já zase neměl a může vyhrát supr ceny od partnerů Yamaha, Extrifit, Brembo, A.2.B Clean a třešinkou na dortu, byla hlavní cena v podobě poukazu na nákup kompletních kapotáží značky Bikeplast, dle vlastního výběru.

   

Druhý den ježdění byly na programu samozřejmě závody. Před závody se jeli ještě 4 jízdy, kdy dvě byly kvalifikační. Dle dosažených časů se jezdci rozdělili do kategorií Master 600, Master 1000 a jel se také závod zvaný Racer, kam se dostali ti jezdci, kteří se nekvalifikovali do hlavních dvou závodů. V samotných závodech se vyhlašuje hned několik kategorií a tak má spousta jezdců možnost odvézt si ze závodů nějaký ten pohárek, ze kterýho budete doma s radostí utírat prach.

Sám za sebe musím říct, že u Dafitu se jezdí fakt rychle, což dokazovaly i zajížděné časy nejrychlejších jezdců. Sám už na dromech pár roků jezdím a vystřídal jsem už několik agentur. Trochu těžší to bylo o to, že jsem vyměnil motorku a poprvé v životě jsem přešel z V2 na litrový čtyřválec, což byla obrovská změna. Především celý první den jsem se s motorkou hodně pral. Následně jsem se kvalifikoval do závodu Racer, kdy jsem s vypětím všech sil v kvalifikaci vybojoval 10. pozici na startovním roštu. Trochu obavy mi dělal závod, který byl vypsán na 9. kol, což je u agentury až nezvykle hodně. Naštěstí však byl po celé dva dny ježdění v Padocku stánek s doplňky Extrifit, kde jsem se poctivě dopoval od rána do večera a zřejmě to opravdu funguje. V závodu se vždy trochu hecnu a podařilo se mi nakonec projet cílem na 5. pozici, což znamenalo, že jsem si z Mostu odvezl i svůj první pohárek!

V závodu Master 1000, zvítězil Jan Nimmervoll s BMW S1000RR, který zajel nejrychlejší kolo závodu za 1:42,493 sec. Na místě 2. dojel Jakub Vodvárka s Hondou CBR 1000RR a na bednu se postavil na pozici 3. Roman Michalák s Kawasaki ZX-10R. Top5 dále doplnili, na místě 4. Lukáš Němec s další Hondou CBR1000RR a na místě 5. doje Martin Holub s BMW HP4.

V závodu Master 600, zvítězil a nejrychlejší kolo závodu, za 1:43,761 sec. zajel Dominik Jůda s Yamahou R6, v těsném závěsu dojel na místě 2. Martin Holoubek s další Yamahou R6 a trio motocyklů Yamaha, doplnil na místě 3. Jaromír Chlup. Dále dojel na místě 4. Tomáš Skíva s což byla nejrychlejší Honda a Top5 uzavřel se Suzuki GSX-R600 Lukáš Trčka.

V závodu Racer dojel na místě 1. a zároveň nejrychlejší kolo závodu za 1:49,869 sec. zajel Tomáš Hartl s Kawasaki ZX-10R, na místě 2. dojel Jaroslav Urbaník s BMW S1000RR a na bednu na místo 3. se postavil Tomáš Melichar se Suzuki GSX-R1000. Umístění v Top5 dále získali, na pozici 4. Lukáš Němec s BMW S1000RR a na pozici 5. Martin Janků s Yamahou R1.
Zde jsou vypsaní závodníci jak dojeli, avšak Ti co vlastní licenci jsou automaticky vyškrtnuti a neúčastní se o ceny, poháry a body. Celkové výsledky Yamaha Dunlop cupu lze sledovat na www.dafitmotoracing.com.

Kategorie:

Master 600 (nejrychlejší šestkaři) SAMOSTATNÝ ZÁVOD
Master 1000 (nejrychlejší litraři) SAMOSTATNÝ ZÁVOD
Racer 600 + 1000 (závod pro zbytek pole) SAMOSTATNÝ ZÁVOD
Senior 600 závodníci nad 45 let – vybrání zvlášť z celkových výsledků
Senior 1000 závodníci nad 45 let -vybrání zvlášť z celkových výsledků

      

Co říct závěrem? DAFIT FILLA Racing Agency svůj první závod zvládl na jedničku. Na ranní rozpravě zaznělo vše důležité, co se během dne mělo dít. Všichni účastníci byli pravidelně během dne informováni o aktuálním dění. Vše klapalo přesně podle daného harmonogramu a nenapadá mě nic zásadního, co bych akci v Mostu vytknul. Osobně už se nemůžu dočkat dalšího závodu, který se jede 10. – 11. 6. 2015 v Brně.

Tagy: Autodrom Most, Dafit, Dafitmotoracing, Filla, okruhy,

tagy:
Zpět nahoru